Много пъти сме писали съвети за прогрес в кариерата и живота (виж линковете под статията).

Днес имаме ще споделим с вас 5 съвета от Ерик Баркър. Ако превърнете тези 5 неща в навик, ще се усъвършенствате всеки ден:

1) Пробвайте нови неща

Една от тайните на успелите хора е, че те имат много хобита.

Мат Кътс от Google споделя, че си е направил експеримент, в който всеки ден в продължение на 30 дни е пробвал по нещо ново. Той казва, че освен, че е придобил нови умения е усетил, че се променя и като човек.

2) Не се страхувайте от провала

Във всеки бизнес има рискове и не можеш да стигнеш твърде далеч, ако не си готов да ги поемаш и искаш да играеш „само на сигурно”.

Ричард Брансън казва, че се старае да гледа дори на провала, не като провал, а като възможност да се поучиш от грешката си. Той самият е имал много провалени начинания, но казва, че не съжалява за нищо.

3) Обградете се с хора, които ви подкрепят

Вашата околна среда е много важна.

Психолози казват, че хората, с които се асоциираме, определят това какви ще станем ние самите. Най-простият пример – ако се обградим с хора, които живеят здравословен начин на живот и ние ще подобрим своя.

Избягвайте хора, които не вярват в своите способности, които се отчайват лесно и имат склонността да се оплакват. Предпочитайте хора, от които има какво да научите. Даниел Койл съветва при равни други условия да изберете по-възрастния. Другият съвет, който той дава е:

4) Фокусирайте се над дългосрочните цели

Психолози твърдят, че когато хората си поставят нещо за цел в дългосрочен план, те се справят по-добре и учат по-добре, отколкото ако имат краткосрочна цел.

5) Забавлявайте се

Да се опитваш да следваш цели и да се усъвършенстваш, не означава да се измъчваш.

Може да има 1000 начина да ставате по-добри, но най-вероятно вие няма да изберете най-трудния или объркания.

Опитайте се да интегрирате новите неща в своя график, така че да ви бъдат приятни. Не е казано, че учението и забавлението се изключват едно друго, напротив – те често вървят ръка за ръка.