8 причини да ходите на йога в името на кариерата

10189
8 причини да ходите на йога в името на кариерата

Много хора са скептични по отношение на йогата. Освен това, когато могат да отделят време за тренировки, предпочитат да ги изчисляват в изгорени калории. Какво може да се постигне, стоейки на един крак?

Да, Гуинет Полтроу обожава йогата и изглежда супер, но тя я практикува по 6 часа дневно. Кой разполага с това време? От друга страна, много други знаменитости също отделят внимание на йогата...

Знаете ли, че тя може да бъде от полза за ежедневния ви живот и кариерата? Да, според едно американско изследване, в наши дни над 20 милиона хора в САЩ практикуват йога.

Става дума за почти 8% от възрастното население на Щатите.

Нека да видим кои са ползите от практикуването на йога, според Марън Шоукийр, съавтор на Yoga Wisdom at Work Finding Sanity off the Mat and on the Job, и по какъв начин тя може да помогне за развитието на кариерата ни.

Йогата помага да преуспяваме в работата

Физическото практикуване на йога представлява едно от осемте разклонения, които олицетворяват философията на този тип тренировки. Сред другите присъстват -  напътствие с морални ценности, кодекс на поведение и т.н. По този начин човек става по-концентриран и осъзнат.

Йогата кара човека да се свърже със самия себе си и също така и с другите в името на общото благо.

Йогата помага за концентрацията

Дхарана в йога е практика, която означава фокус.

Чрез практикуването й тренираме ума да се концентрира върху продуктивността, ефикасността и яснотата. Тази практика може да помогне на всеки да подобри умението да се фокусира върху работните задачи.

Йогата помага да подобрим отношенията с колегите

Практикуването й може да ви помогне да вземате правилните решения. Без да се влияете от пристрастия и настроение. Това ще е от помощ както в работата, така и в поддържането на отношения с колегите.

Йогата помага, когато правим грешки

Споменахме, че има морален кодекс. Той включва научаването да не се самонаказвате, че сте сгрешили. По този начин можете да намалите и броя на самите грешки, тъй като дълбокото дишане позволява да контролирате ума, да намерите път към своя вътрешен свят и мъдрост, да изслушвате другите и да бъдете по-добри с думите.

Йогата помага да виждаме нещата в мащаб

Когато практикувате йога, вие сте свързани с нещо по-голямо от себе си. В офиса вие сте част от компания. Когато ръководите решенията си на базата на доброто на компанията, а не на собственото си добруване, бизнесът се развива и става по-стабилен.

Йогата помага за постигането на баланс между личен живот и кариера

По принцип тя е свързана до голяма степен с баланса.

От езотерична гледна точка йогата може да ви помогне да се справите с алчността, за да може печеленето на пари и консумацията да не бъдат ваши водещи мотиватори – в противен случай това може да доведе до повече работни часове, жертване на време със семейството, приятелите и зарязване на хобитата.

От практична гледна точка не можете да бъдете ефикасни сложители, ако сте уморени и изтощени. Добре е  да се храните добре, да правите почивки и да се зареждате с енергия, за да може да водите пълноценен начин на живот и да допринасяте за развитието на компанията.

Йогата помага да постигнем и невъзможното

Можете да постигнете неща, за които не сте и помисляли. Например, смятали ли сте, че ще можете да застанете на глава? Сега ще можете!

По същия начин ще установите, че в кариерата сте способни на дела и постижения, които само са чакали да се случат.

Йогата понижава нивото на стреса

Практикуването на сантоша означава да се научите да бъдете доволни от живота, независимо какво ви предлага.

Дайте всичко от себе си в работата, разберете, че не можете винаги да контролирате своите приходи, но в такива моменти умейте да разпознавате избора, който ви е даден – какво решение можете да откриете.

Намасте! 

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Иновативни технологии за интелигентно почистване на подове у дома

Новата прахосмукачка-робот Roomba i7+ не само обича, но е и...