Какво обичате да правите през почивните дни? Да се срещнете с приятел? Да заминете на пътешествие? Да се порадвате на хубавото време? Да гледате телевизия или интересен мач?

Уикендът е време за вас.

Ето какво правят успешните хора по време на двата почивни дни от седмицата, за да са изпълнени с енергия в понеделник!

1. Следобедна закуска

В последно време е модерно да се посяда за хапване в следобедните часове на деня. Не става дума обаче просто за консумация на храна.

Това е време, което супер успешните хора посвещават на забавата, отпускането, похапването на вкусна и здравословна храна и подхвърляне на някоя и друга клюка. Също е и отличен повод за социални прояви.

2. Тренировки

Ползите от редовните тренировки, когато работата ви е стресираща, са много! Освен че овладявате стреса и се зареждате с енергия, тренировката стимулира когнитивното мислене и подобрява паметта.

Бизнес титани като Т. Буун Пикънс смятат, че тренировките са в основата на стимулирането на мозъчната дейност, справянето със заболяването Алцхаймер, подобрява на самоувереността и преборване на умората.

3. Instagram и Pinterest

За някои да останат на линия, дори и през уикендите, е мисия желана. Това никак не ги натоварва. Чувстват се по-удовлетворени и в понеделник са заредени с енергия и идеи.

4. Йога

Йогата не е като всяка една друга тренировка. Тя изисква медитация.

Йогата прави хората по-ефективни, позволява им да се чувстват млади и заредени с енергия. Това твърди и Стантън Кауер, главен изпълнителен директор на Blue Chip Marketing Worldwide.

5. Градинарство

Доминик Шърман, CEO на Papyrus, прекарва уикендите си в градината. Тя обича да подрежда саксиите, да изучава растенията и т.н. Тази дейност се отразява релаксиращо и стимулира креативността й.

6. Яжте замразено кисело мляко

И то в такива количества, че да не ви е съвестно след това. Точно това обича да прави Джули Райс, съглавен изпълнителен директор на SoulCycle.