Правилата на успеха на Опра Уинфри

6824
Правилата на успеха на Опра Уинфри

Милиардерка, обявявана в различните класации за най-влиятелната чернокожа жена, най-влиятелната TV- звезда, най-богатата в телевизията, Опра Уинфри има какво да каже за парите, честността и бизнеса:

Ако не знаете какво да правите, по-добре е да не се правите нищо, казва Опра Уинфри

Можете да занимавате с нещо, просто защото така са искали вашите родители. Възможно е - защото си мислите, че ще забогатеете и ще станете известни. Но всичко това не работи, ако самите вие не сте честни пред самия себе си за мотивите си.

Отворих училище [за момичета в Южна Африка], защото исках да направя нещо полезно, след като образованието се превърна за мен в светлина.

Няма нищо по-лошо от това да накарате човек да чувства, че е никой. И най-доброто, което можете да направите, е да позволите на човек да почувства собствената си значимост. Това е тайната на моите интервюта.

Не това, от което се страхувате, има власт над вас. Има сила само вашият страх.

Когато се фокусирате върху нещо добро, всичко се получава още по-добре. Нови възможности, взаимоотношения и дори пари дойдоха при мен, когато се научих да бъда благодарна за това, което се случва в живота ми.

Успехът е процес. Първата ми "реч", когато бях на три години на Великден в баптистката църква, бе началото. И след това, всяка нова реч, всяка прочетена книга, всяка публична изява става друга тухла на сградата. Така че пред камерата аз веднага се почувствах добре.

Дължа вярата в себе си на книгите. Дори и в най-тъмните моменти от живота ми (когато е била изнасилена, например), знаех, че има изход, има и друг живот. Защото четох за това.

Понякога искам да отида в банката и да кажа: „Покажете ми моите пари“. Защото, когато видя числото, ми се струва невероятно, че може да има напечатани толкова пари.

Харесва ми да съм заобиколена от хора, по-компетентни в нещо от мен – така аз мога да се уча от тях.

Много пъти съм изпадала в нужда в живота си, така че самата идея да получавам много пари и да не знам за какво да ги харча, за мен е неприемлива. Един от уроците, които научих: вие сте отговорни за целия си бизнес. Аз сама подписвам всеки чек. Въпреки че е досадно ... те вече са толкова много.

Вие получавате от живота толкова, колкото се осмелите да поискате.

Дванадесетчасов работен ден - това е малко за мен. След 12 часа работа търся какво друго да правя. Прибирам се у дома и аз не знам какво да правя. Но когато работя 14-16 часа, се чувствам по-добре.

Аз случайно попаднах в телевизията, случайно попаднах в радиото. Но аз бях добре подготвена за тази възможност. Късметът не е само отворена възможност, но и готовност да се възползваш.

Повечето от грешките, които съм направила в живота си, са били, когато съм се опитвала да направя нещо за удоволствие на другите.

Без значение е кой си, откъде идваш. Възможността за победа се крие в теб.


Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg