Как да настроите Google да изтрие всичко за вас след смъртта ви?

3108
Как да настроите Google да изтрие всичко за вас след смъртта ви?

© Pixabay

Ако използвате Gmail, Maps, търсене и други продукти на Google, компанията вероятно съхранява доста информация за вас на сървърите си.

Има възможност да зададете някои опции, в това число предоставянето на контрол на съпруг/съпруга, или изтриването на всичко автоматично след смъртта ви, или ако профилът ви е неактивен в определен период от време, пише CNBC.

Ето как да кажете на Google какво да направи автоматично с цялата ви информация, ако спрете да ползвате услугите на компанията след предварително зададен период от време, като например ако сте починали.

  • Отидете на myaccount.google.com.
  • След това изберете Data & Personalization.
  • Влезте в профила си, придвижете страницата надолу и изберете Make a plan for your account.
  • Изберете Start.

След това Google ще ви позволи да конфигурирате какво да направи, ако спрете да използвате услугите на компанията.

Направете следното:

  • Изберете колко дълго Google трябва да изчака, след като компанията е забелязала, че сте напълно неактивни. Периодът по подразбиране е три месеца, но можете да го промените на до 18 месеца. От Google казват, че един месец преди зададения период да изтече ще се свържат с вас с имейл и текстови съобщения, преди профилът ви да стане официално неактивен.
  • Попълнете телефонен номер за контакт, на който Google да се опита да се свърже с вас чрез текстово съобщение, преди да изтрие всичко.
  • Уверете се че имейлът за контакт е правилен, както и този за възстановяване, в случай че профилът ви бъде блокиран.
  • Изберете Next.
  • След това можете да изберете кой да получи достъп до информацията ви, или да управлява профилите, и какво да виждат хората, след като сте се отказали от услугите на Google или вече не сте на този свят.
  • Въведете до 10 контакта, с които Google да се свърже, след като забележи, че вие вече не сте активни. Можете да изберете също така какви данни да бъдат споделени с тях, в това число всичко от контактите ви до историята с посещавани сайтове в Google Chrome, Gmail, Google Photos и т.н. Те ще имат достъп до всичките тези данни в продължение на три месеца, след като профилът ви стане неактивен. Препоръчително е това да е съпруг/съпруга или близък приятел, тъй като те ще могат да виждат всичко.
  • Създайте автоматичен отговор, който ще бъде изпращан от вашия профил в Gmail, след като стане неактивен. Тук можете да сложите съобщение, че вече не използвате Gmail или че сте починали. (Можете да изберете този отговор да се изпраща само на вашите контакти, така че профилите със спам да не го получават.)
  • Изберете Next.
  • Накрая, ще изберете дали искате профилът ви да бъде автоматично изтрит, след като е бил неактивен в определен период от време и след като ваш познат е имал три месеца за достъп и възстановяване на нещо, което би искал да запази. Според Google това включва публично споделяна информация, като YouTube видеа.
  • Изберете Review Plan.
  • След това Confirm plan.

Така вече сте настроили профила си в Google автоматично да предприеме действия, след като починете и спрете да го използват, или пък ако се откажете от всички услуги на Google и не изтриете профила си собственоръчно.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg