Как облачните услуги помагат на дребния и средния бизнес?

1555
Как облачните услуги помагат на дребния и средния бизнес?

© Pixabay

Съвременният бизнес автоматизира все по-голяма част от своята оперативна дейност и я прехвърля в “облачното” пространство. Това повишава ефективността, подобрява контрола и проследяемостта на процесите и не на последно място – съкращава съществена част от разходите за тяхното управление.
 
В същото време обаче се повишават и изискванията към този тип услуги. Преди години за повечето компании, особено в сегмента на дребния и средния бизнес, беше достатъчно да изработят собствен корпоративен сайт и да го “качат” на някой физически сървър, откъдето той да бъде достъпен за широката аудитория.

Днес обаче хостингът включва много по-широк кръг от услуги, които могат да донесат редица ползи за фирмите от всички икономически сектори.

Компаниите имат нужда от надеждно съхранение на своите данни, както и тези на клиентите. Онлайн комуникациите изискват високо ниво на сигурност и защита. Дори и стандартната email комуникация вече е немислима без автоматизираните филтри за премахване на нежеланата поща и криптираната защита на информацията.

Споделеният софтуер, “облачните” услуги, дистанционното управление и организация на работата вече не са привилегия само за мултинационалните корпорации. За компания, която работи с голям брой физически сървъри, например, обединяването им в единна cloud платформа може да донесе огромни ползи в икономически план.

Сред актуалните предложения на пазара са облачните услуги и хостинга на VIVACOM, които са изцяло достъпни за малкия и средния бизнес.  

Компанията предлага споделен хостинг, e-mail хостинг, управляеми облачни VPS сървъри със cPanel или SPanel контролен панел, позволяващ лесно и автоматизирано администриране на сайтове и имейли, облачни VPS сървъри, управлявани от клиента, регистрация на домейни, SSL сертификати и възможност за наемане на физически сървъри.

Услугите са защитени и отговарят на всички съвременни изисквания за сигурност, а центровете за данни са разположени в две различни локации в България и САЩ.

Услугите се активират веднага, като няма дългосрочно обвързване, няма минимални месечни такси и могат да бъдат деактивирни по всяко време без неустойки. Управлението им е изцяло онлайн на адрес https://hosting.vivacom.bg/.

Голямото предимство е в гъвкавостта на заплащане на услугите чрез модела “плащаш само за това, което използваш”, което води до оптимизация на разходите. Клиентът има пълен контрол върху използвания ресурс и възможността за промяната му по всяко време.
 
Потребителите могат да се възползват от 50 лв. отстъпка при поръчка на споделен хостинг, e-mail хостинг, облачни VPS сървъри и наети сървъри.


Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Милен
# 0
12:11 | 6 November 2019
преместих 2 сървъра при тях и работят без забележки
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg