Бъфет увеличава преднината си в „залога за един милион долара“

2935
Бъфет увеличава преднината си в „залога за един милион долара“

В седмата година от 10-годишния „залог за един милион долара“, направен от Уорън Бъфет, изпълнителен директор на Berkshire Hathaway, че широкият индекс S&P 500 ще бие портфейл от пет хеджфонда, Бъфет увеличава сериозно преднината си.

Съгласно залога на Бъфет, широкият индекс ще се представи по-добре за период от 10 години от портфейл от пет фонда, направен от мениджъри на Protégé Partners. Имената на избраните фондове не са оповестени публично.

След седем години от залога, индексният фонд Vanguard 500 вече е донесъл доходност от 63.5% в полза на Бъфет, докато петте, подбрани от Protégé фонда, са донесли доходност от едва 19.6%.

Победителят в надпреварата ще определи на коя благотворителна организация да бъдат дарени 1 милион долара или повече в края на 10-годишния период.

Изминалата година бе шестата поредна година, в която залогът на Бъфет се представя по-добре. Индексният фонд, базиран на S&P 500, е регистрирал доходност от 13.6% през 2014 година - над два пъти повече, в сравнение с тази от 5.6% на петте подбрани фонда.

Само през първата година на залога, стартирал през 2008 година, Бъфет се е представил по-зле, когато инндексът се понижи с 37% спрямо 24% загуба за петте подбрани фонда.

Според анализатори от Protégé, за да имат шанс да спечелят надпреварата през оставащите три години, пазарът трябва да преживее много сериозна корекция. Случилото се през 2008 година обаче сочи, че никой не печели по време на подобни корекции.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg