Най-високо платените чиновнически длъжности в САЩ

1669
Най-високо платените чиновнически длъжности в САЩ

Миналата седмица Държавният департамент на САЩ откри сезона за кандидатстване в лотарията „Зелена карта" за 2011 година. В тази връзка, ето и кои са най-добре платените длъжности за квалифицирани специалисти в САЩ, според проучване на компанията Compdata, в което са включени данни от почти 5 000 компании. Резултатите са публикувани от Forbes, a заплащането е основна заплата и не включва бонуси, опции за закупуването на акции и друго допълнително възнаграждение.

10. Национален мениджър продажби

Средна годишна заплата през 2009 г.: 104 100 долара

Промяна в сравнение с 2008 г.: -3.2%

Сектор с най-високо заплащане: Комунални услуги

Работата: Ръководи и управлява екип за продажби. Преглежда и анализира представянето по отношение на продажбите. Проектира и препоръчва продажби и маркетингови програми. Анализира демографските условия и определя подходящите изисквания за работната ръка.

9. Главен счетоводител

Средна годишна заплата през 2009 г.: 104 500 долара

Промяна в сравнение с 2008 г.: +3.8%

Сектор с най-високо заплащане: банки и финансови услуги

Работата: Планира и напътства работата на счетоводния отдел на компанията. Поддържа цялостта на системата за финансово счетоводство и изготвя отчети за ръководителите на компанията. Ръководи всички счетоводни транзакции. Изготвя финансови анализи и препоръки за нови продуктови линии и промени в съществуващи продуктови линии.

8. Одитор

Средна годишна заплата през 2009 г.: 105 800 долара

Промяна в сравнение с 2008 г.: -1.2%

Сектор с най-добро заплащане: Комунални услуги

Работа: Това не финансовият директор, а първият съветник на главния финансов директор, който изготвя финансови анализи, планиране и бюджетен контрол. Консултира по отношение на рентабилността на организацията и на активите й. Работи с главния финансов директор за развиването на стратегически и дългосрочни финансови цели, както и за спазване на изискванията на регулаторните органи.

7. Директор по сигурност на информацията

Средна годишна заплата през 2009: 106 700 долара

Промяна в сравнение с 2008 г.: +1.6%

Сектор с най-високо заплащане: Производство и разпространение

Работата: Отговаря за изготвянето на политиката, спазването на изискванията, разследванията и защитата на информацията. Осигурява стратегия за развитието и подкрепата на инициативи за сигурността на информацията. Напътства планирането и прилагането на различни мерки за защита срещу нарушения на сигурността.

6. Ръководител оперативна дейност

Средна годишна заплата през 2009 г.: 108 200 долара

Промяна в сравнение с 2008 г.: +3.4%

Сектор с най-добро заплащане: Банки и финансови услуги

Работата: Отговаря за управлението на оперативната дейност на компанията, логистиката, обслужването на клиентите и техническата поддръжка. Управлява всички аспекти на дейността на местно ниво.

5. Директор информационни системи

Средна годишна заплата през 2009 г.: 108 800 долара

Промяна в сравнение с 2008 г.: +1.1%

Сектор с най-добро заплащане: Комунални услуги

Работата: Ръководи дейността свързана с информационните системи на организацията. Налага стандарти и изисквания за системите на организацията. Отговаря за навременното изготвяне и доставяне на бизнес отчети и целостта и сигурността на информационните системи. Договаря договорите за покупка или поддръжка на хардуер или софтуер.

4. Финансов директор

Средна годишна заплата през 2009 г.: 111 200 долара

Промяна в сравнение с 2008 г.: +4.2%

Сектор с най-високо заплащане: Комунални услуги

Работата: Ръководи подготовката на финансовите отчети, които обобщават и прогнозират финансовото състояние на компанията. Контролира отделите за счетоводството, одита и бюджетиране. Ръководи практиките на организацията при отпускането на кредит.

3. Технически директор

Средна годишна заплата през 2009 г: 116 700 долара

Промяна в сравнение с 2008 г.: +3.3%

Сектор с най-високо заплащане: Услуги

Работата: Планира, организира и ръководи техническата дейност, за да бъдат постигнати целите на организацията. Дава насоки за дейността по проектирането и развитието с цел подобряването, модифицирането и създаването на ново оборудване и процеси. Подбира концепциите за проектиране и основните технологии използвани за нови или за съществуващи продукти.

2. Генерален мениджър

Средна годишна заплата през 2009 г.: 118 300 долара

Промяна в сравнение с 2008 г.: -2.6%

Сектор с най-добро заплащане: Производство и разпространение

Работата: Ръководи дейността на организацията или сектор от нея. Формулира политиката, ръководи ежедневната дейност и планира използването на материали и човешки ресурси. Отговаря за цялостното стратегическо планиране и посоката на развитие на организацията и дава позволение различните функции на ежедневната дейност да бъдат управлявани от мениджъри.

1. Директор търговски лизинг

Средна годишна заплата през 2009 г.: 128 600 долара

Промяна в сравнение с 2008 г.: -1.4%

Сектор с най-високо заплащане: Банки и финансови услуги

Работата: Ръководи развитието и управлението на дейността свързана с търговския лизинг. Управлява и създава кредитни портфейли. Развива кредитна политика и подсигурява придържането към нея. Следи за придържането към регулаторните изисквания и се грижи за благоразумното кредитиране.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg