Най-опасните и най-безопасните страни за посещение през 2019 г.

4899
Най-опасните и най-безопасните страни за посещение през 2019 г.

© Pixabay

Иран е толкова сигурен, колкото Обединеното кралство, според нова интерактивна карта, показваща нивото на риск по света.

2019 Travel Risk Map, дело на глобалните експерти по риска от International SOS, в сътрудничество с Control Risks, показва нивото на опасност във всяка страна и територия въз основа на настоящата заплаха за пътниците заради политическо насилие (включително тероризъм и бунтове), социални безредици и насилствени и дребни престъпления.

За изготвянето й са взети предвид фактори, като устойчивост на транспортната инфраструктура, състояние на индустриалните отношения, ефективност на службите за сигурност и аварийни ситуации, както и чувствителността на страната към природни бедствия.

В изследването са изброени пет категории на риска: незначителни, ниски, средни, високи и екстремни.

Много малко държави успяват да попаднат в "незначителната" група, съобщава Independent. В Европа в тази категория се включват Люксембург, Дания, Словения, Швейцария, Норвегия, Финландия, Исландия и Гренландия.

По-голямата част от европейските държави се смятат за нискорискови, включително Великобритания, както и Иран, Йордания, Оман, Катар, ОАЕ, Кувейт, Грузия, Азербайджан, Армения и Узбекистан в Близкия изток.

Канада, САЩ, Австралия и Нова Зеландия също са с нисък риск.

Най-ужасяващите места на ЗемятаТова не са места, на които ще искате да сте сами - ден или нощ

 

Страните с екстремни рискове са разположени почти изключително в Африка и Близкия изток, включително Сирия, Йемен, Афганистан, Либия, Южен Судан и Сомалия.

Картата беше представена заедно с доклада на Ipsos MORI Business Resilience Trends Watch 2019. Последният показва, че значителен брой лица, вземащи решения в областта на бизнеса - 43 на сто, очакват нарастването на рисковете за пътуване през 2019 г.

Въпреки че около 47% смятат, че рисковете са се увеличили през изминалата година, това представлява 16-процентно понижение, в сравнение 2017 г., когато 63% от тези рискове са се увеличили.

Най-високорискови страни за посещение през 2019 г.:

Сирия
Йемен
Афганистан
Ирак
Либия
Мали
Централноафриканска република
Южен Судан
Сомалия
Ивицата Газа
Част от Египет
Част от Източна Нигерия
Част от източната част на Украйна

Най-нискорискови страни за посещение през 2019 г.:  

Люксембург
Швейцария
Словения
Норвегия (включително Свалбард)
Дания (включително Фарьорските острови)
Финландия
Гренландия
Исландия
Сейшелските острови
Кабо Верде

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg