А. Хаджийски: Не очаквам търговията на БФБ да промени своя облик

1066
А. Хаджийски: Не очаквам търговията на БФБ да промени своя облик

„И през днешната сесия е малко вероятно търговията на Българска фондова борса да промени своя облик, наложил се от доста време“, коментира за Profit.bg Ангел Хаджийски, брокер в ИП Капман.

„Очакванията ми са отново за дневни обороти, формирани основно от единични сделки. Евентуална изненада за инвеститорите може да има при участниците в словесната война, разразила се около две медийни групи и техните представители на БФБ.

В краткосрочен план влияние ще оказват новините около дълговите проблеми в еврозоната, консолидираните отчети за последното тримесечие на 2011г. и обратните изкупувания при някои колективни инвестиционни схеми.

В дългосрочен - раздвижване на търговията и интерес към капиталовия ни пазар може да се очаква при реализиране на заявената приватизация през фондовата борса на държавни пакети от енергийни дружества, БФБ-София и Централен Депозитар, както и при либерализиране на инвестиционните ограничения на Сребърния Фонд“, допълва Ангел Хаджийски.

Вчера индексите на БФБ приключиха деня с минимални изменения. Понижение имаше при SOFIX (-0.05% до 306.25 пункта) и BGTR30 (-0.25% до 254.63 пункта), докато BG40 добави 0.14% към стойността си до 104.76 пункта.BGREIT нарасна с 1.05% до 57.92 пункта.

Материалът е с аналитично-информационен характер и не е препоръка за покупка или продажба на финансови инструменти!


 

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg