Акциите на Мостстрой падат с 90% рано сутринта

1302
Акциите на Мостстрой падат с 90% рано сутринта

Акциите на Мостстрой стартираха търговията с понижение от 86% до ниво от 0.21 лева за брой. В първите минути на търговията бяха изтъргувани близо 41 300 акции.

Последната цена при която се сключи сделка бе при ниво от 0.14 лева за брой, което прави понижение от 90% за деня.

Актуалните цени продава към момента са 0.18 лева за брой, а по-големи оферти купува има при ниво от 0.1 лева за брой.

Силно понижение регистрираха и акциите на Холдинг пътища, които също при изтъргуван значителен обем от близо 40 хил. акции загубиха 32.5% от стойността си.

Последните сделки при позицията са при нива малко над 0.5 лева за брой.

Нека припомним, че вчера са депозирани молби за откриване на производство по несъстоятелност на „Мостстрой" АД и неговите дъщерни дружества - „Мостстрой-Пловдив" АД, „Мостстрой-София" АД и „Мостстрой-Велико Търново" АД, се казва в корпоративно съобщение на дружеството.

Причина за взетото решение е, че към настоящия момент „Мостстрой" АД се намира в състояние на неплатежоспособност и свръхзадълженост. Срещу дружеството има образувани редица изпълнителни дела, по които има наложени запори, възбрани, описи на движимо имущество.

На 31.05.2010 г. е настъпил падежът на задълженията по сключения с Обединена българска банка АД договор за кредит, по който съдлъжници са трите дъщерни дружества, и всички суми по него са изискуеми. Поради липсата на парични средства, с които да бъде заплатен дългът е налице реална възможност за образуване на изпълнително производство срещу дружеството за принудително събиране на дължимите суми.

През август 2010 лизингодателят „Интерлийз" ЕАД е прекратил сключените с дружеството договори за финансов лизинг на транспортни средства и лизинговите вещи са били предадени на лизингодателя. Това практически води до невъзможност за дружеството да осъществява дейността си, допълва съобщението.

От Profit.bg опитахме да се свържим с изпълнителния директор на Мостстрой - Румен Йовчев, който да ни обясни бъдещия развой на събитията около компанията, но телефонът му бе изключен.   

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg