Апостолов: Има „крещяща" нужда от нови компании за търговия

2338
Апостолов: Има „крещяща

„Интересът за покупки на пазара остава към едни и същи компании. Това показва, че има „крещяща" нужда от нови дружества за търговия на нашата борса. Няма как да сме развит пазар при десетина ликвидни компании", заяви в борсовия си коментар за Profit.TV Апостол Апостолов, брокер в Ти Би Ай Инвест.

В прегледа на случилото се на БФБ той започна със слабия интерес и през последните дни към капиталовия ни пазар. „За съжаление и през тази седмица интересът към нашата борса бе слаб. След активната търговия през август, в резултат основно на покупките на клиентите на една от големите банки у нас, обемите на търговия спаднаха рязко", коментира експертът.

Но, според него, това не бива да учудва никого.

„Чуждите инвеститори загърбиха отдавна борсите в нашия регион. Пенсионните фондове са насочили вниманието си към инвестиции на чуждите пазари. Във взаимните фондове почти не влизат свежи пари, особено в тези с по-рисков профил", обобщи накратко ситуацията на пазара Апостол Апостолов.

Той е на мнение, че ръстът на седмична база от 2% е по-скоро резултат на позитивните настроения на международните пазари, отколкото на промяната на фундамента у нас.

С какво се запомни търговията през изтеклата седмица и крие ли риск ръстът на щатските пазари? Кога може да говорим за истинска промяна в отношението на инвеститорите към фондовата ни борса, гледайте само в коментара на Апостол Апостолов пред камерата на Profit.TV!

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg