Б. Павлов: Колебанието на индексите може да продължи до юли

1364
Б. Павлов: Колебанието на индексите може да продължи до юли

„Нe очаквам някаква изненада точно в края на седмицата както по отношение на оборота на търговия, така и на активността на борсовите играчи", коментира Божидар Павлов, брокер в Статус инвест, за Profit.bg.

Липсата на достатъчно оферти от двете страни принуждава индексите да променят често цвета си по време на сесиите, това според експерта, може да продължи до излизането на консолидираните отчети за Q2, т.е. до края на юли.

„Раздвижване можем да очакваме по определени позиции, свързани с новини за разпределение на дивидент върху миналогодишната печалба", добави Павлов. "Институционалните инвеститори ще използват така създалия се вакуум на пазара да прехвърлят предварително договорени пакети от ликвидни акции".

Търговската сесия в четвъртък приключи с ръст за три от индексите на БФБ - SOFIX (+0.06%, 426.01 пункта), BG 40 (+0.12%, 129.27 пункта), BG REIT (+0.39%, 48.40 пункта). Единствен BG TR30 бе на минус 0.21%, 347.97 пункта.

Общият оборот на регулиран пазар надвиши 909 хил. лева. През деня се търгуваха 63 емисии акции. Повишение имаше при 28 от книжата, а други 5 не отчетоха промяна.

Да припомним, че акциите на Златен лев Холдинг застанаха в центъра на инвеститорското внимание вчера за втори пореден ден. Поводът за този интерес бе новината за решението на ОСА на компанията за разпределяне на 0.35 лв. брутен дивидент на акция. В резултат книжата на холдинга вече се търгуват над 1 лев.

Материалът е с аналитично-информационен характер. Написаното не е препоръка за покупка или продажба на финансови активи!

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

ivan
# 0
14:06 | 3 June 2011
поредният *******
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Ba Na Hills - слънчевата земя на чудесата

Кацнал на висок хълм, който гарантира прекрасен природен пейзаж,...