Джак Ма: Фалшивите стоки често са по-добри от оригиналните

18946
Джак Ма: Фалшивите стоки често са по-добри от оригиналните

Какъв е шансът „оригиналната маркова“ стока, която сте си купили от Китай да е фалшива? Много голям...

Джак Ма, ръководителят на най-голямата компания за онлайн търговия в Китай Alibaba Group Holding Ltd., заяви, че фалшивите стоки, които копират оригинални марки продукти стават все по-трудно различими, което прави борбата с тях още по-трудна задача.

Световните марки отдавна разчитат на Китай за това да намалят разходите си по производството. Оказва се, че заводи, ползвани преди от водещи световни производители са започнали да предлагат сами продуктите им на крайни потребители, включително и използвайки търговски платформи като Alibaba.

Предвид опита им в производство на маркови стоки, тези заводи произвеждат продукти, които е много трудно да се различат от оригиналните, коментира Джак Ма.

Въпреки това обаче, Alibaba е най-добрия онлайн търговец в борбата с фалшивите стоки, заяви Ма по време на конференция с инвеститорите днес.

„Проблемът с фалшивите стоки е, че произвеждащите ги на практика правят по-добър продукт, на по-ниска цена от оригиналните“, коментира Ма в Хангжоу в Китай. „Не фалшивите продукти са тези, които унищожават бизнеса на големите компании, а новите бизнес модели“, допълни още Ма.

„Същите заводи, същите материали, просто не се използват истинските имена“, допълни още Ма.

Трудното изчистване на местния онлайн пазар, като Taobao от фалшиви стоки, заплашва сериозно бизнеса на Alibaba и то в момент, когато компанията е изправена пред сериозен натиск от страна на международни марки.

През май, членството на Alibaba в международна организация за борба с фалшивите стоки бе прекратено, което бе сериозен удар върху репутацията на компанията.


Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg