Г. Тонев: Възможно е ново прибиране на печалби

1298
Г. Тонев: Възможно е ново прибиране на печалби

„Днес не очаквам особени изненади от търговията и най-вероятно ще станем свидетели на ново прибиране на печалби от спекулативни участници", коментира за Profit.bg Гено Тонев, инвестиционен консултант в Юг Маркет Фонд Мениджмънт.

Според него, въпреки липсата на пряка корелация с външните пазари, вероятността за пренасяне на негативни настроения тук е голяма, а и последните поскъпвания у нас предполагат известно успокояване на емоциите и изпускане на парата.

„Вярно е, че някои публични компании все още изглеждат евтини, но генератор на възходящи движения остават местните спекуланти, а техният ресурс не е безкраен и рано или късно желанието за прибиране на печалби надделява", допълни още експертът.

„Друг е въпросът дали и до колко местните институционални инвеститори ще използват всяко поевтиняване, за да допълват портфейли в стремежа си да догонят доходността на индексите. В следващите седмици, предполагам, ще разберем и това", каза в заключение Гено Тонев.

Индексът на сините чипове не успя да се задържи на повърхността вчера, след като през по-голямата част от деня отчиташе повишение. В края на сесията стойността му падна с 0.20% и затвори на 436.84 пункта. На плюс приключиха обаче BG 40 (+0.95%, 124.74 пункта), BG REIT (+1.48%, 41.72 пункта) и BG TR30 (+0.70%, 329.44 пункта).

Общият оборот на регулиран пазар бе 1.77 млн. лв. През деня се търгуваха 90 емисии акции. Повишение в цената наблюдавахме при 41 от тях.

Материалът е с аналитично-информационен характер. Написаното не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа!

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg