Иво Толев: Пазарът - в търсене на посока

1423
Иво Толев: Пазарът - в търсене на посока

"Не намирам категорични аргументи за така желаната сигурна посока нагоре. Силата на биковете, подкрепена единствено от спекулантите, се изчерпва. И въпреки силния старт в понеделник, очаквам през седмицата да видим значително намалял апетит към риска, съпроводен от търговия в рейндж около, а дори и под сегашните нива на индексите", коментира за Profit.bg Иво Толев, управляващ партньор на Ултима Капитал Мениджмънт.

„Конкретно за днешната сесия - очаквам пазарът отново да търси своята посока и заемане на изчаквателна позиция от повечето участници е разбираемо", посочи още експертът. „Това ще доведе до разнопосочна търговия. Нещо, което видяхме вчера и в някои от дните през миналата седмица. Именно тези индикации, очаквам да се развият по-солидно днес и през следващите няколко борсови сесии".

Според Иво Толев БФБ продължава да има своя потенциал за растеж. „Нагласата на инвеститорите е положителна, но емоциите без реално покритие, за момента все още не се ползват за основа при търговията. Една консолидация или лек спад от текущите нива са полезни, особено след растежа, който видяхме в началото на месеца", каза в заключение той.

Индексите приключиха борсовата сесия във вторник близо до нулата. Стойността на SOFIX намаля с 0.27%, до 457.17 пункта, докато BG 40 отчита повишение от 0.09%, на 127.88 пункта. На плюс затвориха още BG REIT (+0.56%, 43.37 пункта) и BG TR30 (+0.18%, 342.08 пункта).

Общият оборот на регулиран пазар достигна 1.47 млн. лв. През деня се търгуваха акции от 93 емисии. Повишение в цената има при 40 от тях.

Съдържанието на материала и/или изразеното мнение е възможно да отразяват настроенията на някои от участниците на капиталовия пазар в България, но се основават само на лично, неопределящо за останалите виждане на автора и имат изцяло аналитичен и прогнозен характер. Не претендират за изчерпателност. Не отчитат спецификите на конкретната ситуация и мненията на всички участници от/на капиталовия пазар.

Възможно е да не се основават на конкретен източник. Не могат и не трябва да бъдат разглеждани като инвестиционна консултация към широката публика. Не представляват предложение за сделки с финансови инструменти и в никакъв случай не бива да се използват като база за вземане на решения за сделки с такива. Авторът, управляваните от него и/или неговите колеги активи, както и всички свързани с него лица, е възможно да притежават финансови инструменти в някои от посочените дружества. Въпреки усилията на автора да предоставя обективна, точна и актуална информация, не съществува гаранция, че тя ще остане такава и след датата, на която материала е написан/публикуван.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg