Кр. Йорданов: Пазарът ни ще следва европейските борси

1492
Кр. Йорданов: Пазарът ни ще следва европейските борси

"И по време на днешната сесия на Българска фондова борса (БФБ) предпазливостта и пасивността ще преобладават в резултат, на което търговията ще премине в тесни граници и ниски обороти", коментира за Profit.bg Красимир Йорданов, портфолио мениджър в ДСК Управление на активи.

„Напоследък се наблюдава тенденцията, когато на световните борси има силни разпродажби, „пулсът" на БФБ да се забавя, т.е. дневният оборот да пада до изключително ниски нива", посочи още експертът. „Освен това, ребалансирането на големите портфейли се случват чрез „пакетни" сделки, а не чрез „обиране" на лимитираните оферти, въведени в системата, което осигурява ниска волатилност на пазара".

Според Красимир Йорданов новината за постигнатото споразумение за спасяване на Гърция повиши основните индекси на американките пазари, което се отразява и на европейските книжа.

„Посоката на изменение на индексите на капиталовия пазар в България днес се очаква да съвпадне с тази на западноевропейските борси", каза в заключение той.

За три от индексите на Българска фондова борса търговската сесия в четвъртък приключи с понижение в стойностите. То е валидно за SOFIX (-0.07%, 439.55 пункта), BG 40 (-0.43%, 119.48 пункта) и BG TR30 (-0.21%, 336.80 пункта). Единствено BG REIT записа повишение днес, като стойността му нарасна с 0.04%, до 45.63 пункта.

Общият оборот на регулиран пазар достигна 2.04 млн. лв., като в основата му отново се оказаха акциите на Инвестиционна компания Галата (+0.01%, 9 003.00 лв.), при обем от 130 лота. Иначе през деня се търгуваха акциите от 57 емисии. Повишение в цената имаше при 17 от тях.

Материалът е с аналитично-информационен характер! Написаното не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа!

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg