М. Костурски: Краткосрочно разпродажбите могат да намалеят

1272
М. Костурски: Краткосрочно разпродажбите могат да намалеят

„След вчерашното прехвърляне на над 20% от книжата на Еврохолд България АД, днес очаквам пазарът да реагира позитивно и разпродажбите да намалеят поне в краткосрочен план", коментира Марин Костурски, брокер в БенчМарк Финанс, за Profit.bg.

Той е на мнение, че несигурността на световните пазари ще продължи да оказва допълнителен натиск върху родния капиталов пазар, но не трябва да се забравя, че навлизаме в края на шестмесечието и можем да станем свидетели на преструктуриране на портфейли в една или друга посока.

Българските индекси продължиха с плавното си потъване в понеделник - SOFIX (-0.82%, 408.28 пункта), BG 40 (-0.58%, 126.51 пункта), BG REIT (-0.10%, 47.71 пункта) и BG TR30 (-1.07%, 333.50 пункта).

Общият оборот на регулиран пазар надвиши 27 млн. лева. Експат капитал придоби по време на редовната търговия 20% от капитала на Еврохолд България за общо 26.5 млн. лева, или срещу 1.215 лв. за брой. Цената на затваряне по позицията бе 1.25 лв. за лот, което бе и ръст от 3.39%.

Вчера се търгуваха 58 емисии акции. Повишение имаше при 12 от книжата, а при други 10 нямаше промяна в стойността им.

Материалът е с аналитично-информационен характер! Написаното не е препоръка за покупка или продажба на финансови инструменти!

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg