Оргахим с печалба от 2 млн. лв.

833
Оргахим с печалба от 2 млн. лв.

Оргахим отчете печалба от 2.03 млн. лева за полугодието, посочи изнесения неконсолидиран отчет на дружеството, публикуван на сайта на борсата.

За сравнение през съответния период на миналата година русенският производител на бои е бил на загуба в размер на 469 хил. лева.

Така печалбата на акция възлиза на 4.04 лева за първите шест месеца на годината.

Подобряването на резултата става, въпреки намалението на приходите на дружеството, които падат с близо осем милиона лева до 43.03 милиона.

Понижението изцяло се формира при приходите от продажба на продукция.

В условията на понижаващи се приходи, дружеството реализира положителен финансов резултат изцяло благодарение на свиване на разходите си.

Последните са намалели с 10.4 милиона лева през първото полугодие в сравнение със същото на миналата година до ниво от 40.3 млн. лева.

Днес сделки с дружеството липсват, като последната трансакция е при 86.15 лева, което прави пазарна капитализация на дружеството от 43.3 милиона лева.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg