Тодоров с печалба от 144 хил. лева и повишение на приходите си от 93.3%

661
Тодоров с печалба от 144 хил. лева и повишение на приходите си от 93.3%

Приходите на Тодоров АД са се повишили с 93.3% за деветмесечието на настоящата година, до 1.73 млн. лева, в сравнение с 897 хил. лева година по-рано, сочи публикуваният днес неконсолидиран отчет на дружеството.

Печалбата за посочения период е възлязла на 144 хил. лева, или 4.2 ст. на акция, на фона на реализираната година по-рано загуба от 97 хил. лева.

За сравнение, за първото полугодие от дружеството отчетоха печалба в размер на 19 хил. лева, като приходите на винарската изба са се повишили със 77.9%, до 1.1 млн. лева.

В основата на повишението на приходите за деветмесечитето са били повишените приходи от продажба на продукция, нараснали до 1.45 млн. лева, в сравнение с 859 хил. лева година по-рано, както и другите приходи до 198 хил. лв. от 4 хил. лв. година по-рано.

Силно повишение обаче регистрират и разходите на компанията и основно на тези за основна дейност, като разходите за материали, възнаграждения и др. Те се повишават до 1.59 млн. лева, в сравнение с 994 хил. лева.

Дружеството е с основен капитал в размер на 3.4 млн. лева и собствен към края на полугодието от 4.65 млн. лева.

Мажоритарен акционер в дружеството е Иван Тодоров с дял в размер на 51.03%.

Днес по позицията се изтъргуваха над 15 800 акции, при което книжата на дружеството отбелязаха понижение от 0.5%, до средна цена от 1.92 лв. за брой.

На проведеното вчера годишното общо събрание бяха гласувани общо седем точки, като бяха приети докладът за дейността на дружеството и финансовият отчета за изминалата година, одиторският доклад, изготвен от варненската одиторска компания "Актив" ООД, както и решение печалбата за изминалата година да се отнесе към фонд резервен и към неразпределената печалба.

* авторът притежава акции на дружеството

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...