Вл. Панев: Седмицата няма да е от най-скучните за пазара

1910
Вл. Панев: Седмицата няма да е от най-скучните за пазара

"Очаквам интересна търговия на БФБ-София поне по няколко позиции през днешната сесия", коментира Владислав Панев, председател на СД на Статус Капитал, за Profit.bg. „Наближаващата поредна процедура по приватизация на Булгартабак повишава ликвидността с акциите на холдинга, както и при дъщерното му дружество София БТ. До по-малка степен може да има движения и с благоевградската фабрика на тютюневия холдинг".

Според експерта вчерашната обява за свикване на общо събрание на БенчМарк Фонд Имоти АДСИЦ, с точка за промяна на името на компанията, също може да разбуди инвеститорите от рано, още повече, че при последните разпродажби по позицията, вероятно свързани с излизането на Ландсбанки, акционери в компанията станаха много спекуланти.

„Сагата около контрола върху Петрол засега присъства повече по медиите, отколкото в реалната борсова търговия, но и това може да се промени скоро. Като цяло смятам, че седмицата няма да бъде от най-скучните за фондовия пазар", каза в заключение Владислав Панев.

В основата на реализирания вчера оборот от търговия с ценни книжа на регулиран пазар бе прехвърлянето на 297 177 акции от капитала на Булгартабак-Холдинг. Същите бяха изтъргувани при 28.5 лв. Пакет със същото количество книжа бе прехвърлен на 22 ноември, като цената тогава бе 24.75 лв. за бройка.

Общият оборот на регулиран пазар в понеделник достигна 8.84 млн. лв. Обект на търговия станаха акции от едва 48 емисии. Повишение в цената записаха 27 от книжата, като при други 7 нямаше промяна в стойността.

Само BG 40 от българските индекси приключи борсовата сесия на червено. Той загуби 0.11% от стойността си днес, като се понижи до 110.85 пункта. Повишението при останалите три пазарни индикатора е: SOFIX (+0.46%, 354.39 пункта), BG REIT (+1.90%, 41.32 пункта) и BG TR30 (+0.39%, 288.01 пункта).

Материалът е с аналитично-информационен характер. Написаното не е препоръка за покупка или продажба на финансови инструменти!

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

фен
# 0
09:12 | 7 December 2010
Г-н Панев е един от най добрите анализатори на БФБ. Прогнозите Му се сбъдват с невероятна точност. Зад всеки коментар или анализ стои многочасов труд .
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg