ОББ запорира сметки на още фирми, свързани с Васил Божков

2184
ОББ запорира сметки на още фирми, свързани с Васил Божков

На 16.09.2011 г. върху банковите сметки и вземанията на четири дъщерни дружества на Железопътна инфраструктура - Холдингово дружество АД са наложени запори в полза на Обединена българска банка АД.

Запорите са наложени за задълженията на четирите дружества по договори за кредит с Обединена българска банка АД на обща стойност 33 млн. евро.

Четирите компании са „Ремонтно възстановително предприятие Кьоне" АД, „Национален изследователски институт по транспорта" ЕООД, „Завод за стоманобетонови конструкции и изделия" ЕООД и „Локомотивен и вагонен завод" ЕАД,.


Също така от холдинга уведомяват, че от 03.10.2011 г. до 03.11.2011 г. се провежда публична продан по реда на чл. 487 и сл. от ГПК, на принадлежащи недвижими имоти и движими вещи на „Локомотивен и вагонен завод" ЕАД, гр. Русе.

Публичната продан е на основание изп. дело № 20108310400536, по което взискател е „Обединена българска банка" АД по гореспоменати задължения за общо 33 млн. евро.

Нека припомним, че през септември 2011 г. сметките на Холдинг Пътища АД също бяха запорирани от ОББ.

Холдинг Пътища АД, Мостстрой АД и Железопътна инфраструктура - Холдингово дружество АД са контролирани от Васил Божков.

Българският бизнес

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg