Печалбата на Vivacom се свива 4 пъти за деветмесечието

662
Печалбата на Vivacom се свива 4 пъти за деветмесечието

Vivacom отчита 1.7% ръст в общите приходи до 231.3 млн. лв. и 6% повишение на приходите само от мобилни услуги за третото тримесечие на 2011 г. спрямо същия период на 2010 г., показва консолидираният отчет на телекома.

В същото време обаче, е отчетен спад от 23% на приходите от продажби за деветмесечието до 677 млн. лв., спрямо 866 млн. лв. за периода на 2010 г.

Печалбата за първите девет месеца на 2011 г. намалява със 77% до 24.6 млн. лв., спрямо 106.7 млн. лв. година по-рано.

„Разликата е главно в следствие от намаляване на приходите от фиксирани услуги, намалени цени на дребно и преустановени дейности", коментират от телекома.

Компанията регистрира над 4 млн. клиенти, ползващи нейните услуги. През третото тримесечие на годината Vivacom бележи над 30% увеличение на мобилните клиенти на годишна база. Приходите от мобилни дейта услуги също бележат двоен ръст, а абонатите им са се увеличили с над 180% спрямо същия период през 2010 г.

Наличността по банкови сметки и банкови депозити е в размер на 207.4 млн. лв. в края на третото тримесечие на годината.

Общите задължения на Vivacom към 30 септември са 1.3 млрд. лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg