Тоталните разпродажби при Холдинг Пътища продължават

1398
Тоталните разпродажби при Холдинг Пътища продължават

Разпродажбите по позицията на Холдинг Пътища продължават с пълна сила и тази сутрин. При обем от 15 хил. акции цената пада с нови близо 17% до ниво от 0.80 лв.

Тоталните разпродажби по позицията започна в края на миналата седмица, когато цената беше над 1.30 лв. за акция.

Вчера стана ясно, че от Комисията за финансов надзор са започнали проверка за установяване на фактическата обстановка и спазването на съответното действащо законодателство и на добрите корпоративни практики относно събитията в групата на Холдинг Пътища, в следствие на които от индиректен мажоритарен собственик на капитала на три дъщерни компании, Холдинг Пътища стана миноритарен акционер в тях.

Това стана след като прекият собственик на трите фирми - Пътища и магистрали АД (последното над 99% собственост на Холдинг Пътища АД) се отказа от правото да участва в увеличението на капитала на Пътностроителна техника АД, Видапъстрой АД и Пътинженеринг-М АД.

В резултат дяловото участие на Пътища и магистрали АД се променя, както следва: Пътностроителна техника АД от 100% на 32.17%; Видапъстрой АД от 100% на 32.26%; Пътинженеринг-М АД от 100% на 32.16%.

В останалата търговия, книжата на Стара планина Холд поевтиняват с 5.36% до ниво от 2.65 лв., но при скромен обем от 600 лота.

В същото време обикновените акции на Химимпорт поскъпват с 3 на сто до цена 2.679 лв.

Продължава активната търговия при Унипак АД-Павликени, където до момента 3900 книжа смениха своя собственик на ниво от 1.50 лв., без промяна от вчера.

След първите 45 минути SOFIX губи минималните 0.09% до ниво от 387.19 пункта, а BG40 расте с 0.32% до 113.42 пункта.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Common Stocks
# 0
16:09 | 25 September 2010
Информацията за отказа на дъщерното дружество на Холдинг пътища АД да участва в увеличението на капитала на трите други дружества е основната причина за разпродажбите по тази позиция. Намаляването на цената на акциите на Холдинг пътища АД е поради основния принцип за ценообразуването при съвременните пазарно икономически условия, а именно - този за търсенето и предлагането. Голямото предлагане и малкото търсене на акциите на едно от най-големите български холдингови дружества са предпоставките за неговата значително намалена пазарна капитализация през последните дни на септември 2010 г. Поздрави за екипа на Профит.Бг.
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg