Емисията на Градус влиза в базата на SOFIX

1001
Емисията на Градус влиза в базата на SOFIX

Емисиите на Градус, Индустриален Холдинг България и Доверие Обединен Холдинг влизат в базата на SOFIX, докато от състава на индекса на сините чипове на БФБ биват изключени Монбат, Албена и Трейс груп холд.

Това решение, относно преразглеждането на базата на SOFIX, взе Съвета на директорите на БФБ-София на заседание проведено на 6.03.2019 година, става ясно от съобщение на сайта на родната борса.

От базата на BGBX40 изпадат емисиите на  Лавена, ЕМКА, Билборд, Параходство Българско речно плаване, Алкомет и ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ.


На тяхно място се добавят емисиите на Градус, Холдинг Света София, Актив Пропъртис АДСИЦ, Проучване и добив на нефт и газ, Велграф Асет Мениджмънт и Инвестиционна Компания Галата АД-Варна

От базата на BGREIT Съветът на директорите на БФБ реши да бъде извадена емисията на Булленд инвестмънтс АДСИЦ и да се добави емисията на Актив Пропъртис АДСИЦ.

От базата на индекса BGTR30 излизат емисиите на следните дружества: Неохим АД-Димитровград, Св. Св. Константин и Елена Холдинг, Хидравлични елементи и системи, Индустриален Капитал Холдинг, Корадо-България, ТБ Тексим Банк, Синергон Холдинг, Агрия Груп Холдинг, Синтетика и Трейс груп холд.

В състава на индикатора се добавят следните емисии: Велграф Асет Мениджмънт, Градус, Холдинг Света София, Инвестиционна Компания Галата, Химснаб България, Родна Земя Холдинг, Северкооп Гъмза Холдинг, Болкан енд Сий Пропъртис, 235 Холдингс и Актив Пропъртис АДСИЦ.

Решенията за промяна в базата на индексите влизат в сила, считано от 18.03.2019г. 

 

*Материалът е с информативен характер и не представлява препоръка за покупко-продажба на ценни книжа.

 

 

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg