Инвеститорите в Корадо с нечетен брой акции с компенсация

1124
Инвеститорите в Корадо с нечетен брой акции с компенсация

© Pixabay.com

Акционерите на „Корадо-България“ с брой акции преди увеличението на капитала, които не са четно число, ще бъдат компенсирани, като броят на новите им акции ще бъде закръглян нагоре.

Това се налага, тъй като, според решението на Извънредното общо събрание от 9 август, акционерите, вече притежаващи 2 акции, ще получават 1 нова.

Така например, акционер с 39 акции би имал право на 19.5 нови акции. С помощта на мажоритарния акционер Корадо A.S., който ще добави за своя сметка общо 119 акции на засегнатите акционери, на практика притежателят на 39 акции ще получи 20 нови.


Последната дата за сключване на сделки с акции на "КОРАДО-България", в резултат на които приобретателят има право на участие в увеличението на капитала, беше 21 август 2017 г.

Допълнителните акции ще бъдат получени до няколко дни, с оглед на необходимото време за изпълението на всички процедурни стъпки.

Вчера книжата на Корадо-България приключиха борсовата сесия на цена от 8.85 лв. за брой. 

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg