Lidl е №1 в ритейла в България, според TOP Employers Institute

1391
Lidl е №1 в ритейла в България, според TOP Employers Institute

© Lidl / Съдържание от нашите партньори

Lidl е най-добрият работодател в ритейл сектора в България. Това сочи международната организация TOP Employers Institute, след като в края на януари за поредна година отличи компаниите в цял свят, заслужили престижния сертификат TOP Employer 2023. 
 
За четвърта поредна година Лидл България получава отличието. С общ резултат от 92,44% компанията e единственият ритейлър в ТОП 3 на най-добрите работодатели в България. Максимален резултат от 100% веригата постига в теми като бизнес стратегия и стратегия за управление на хора, лидерство, работна среда, визия и ценности. 
 
Също толкова силно е представянето на компанията и в международен план – общият резултат на веригата е с близо 12% над средния за бранша в Европа и с над 7% по-добър от този на всички отличени ТОП работодатели в света за 2023.
 
Сертификатът ТОП Работодател е едно от най-престижните работодателски отличия. То се връчва след задълбочен независим одит на HR политиките в компанията. Анализът обхваща повече от 20 теми в 6 ключови области: управление на хора, работна среда, привличане, развитие, ангажиране и обединяване.
Сертификатът е доказателство, че една компания прилага световно утвърдени и доказани работодателски практики. 
 
„Постигнахме още по-добри резултати, и то в година, която не беше лесна. Инвестирахме още повече усилия в грижата за нашите служители. Отворихме нови магазини, стъпихме в нови градове и за една година екипът ни нарасна с близо 10%. Така днес сме 4041 служители“, коментира Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на Лидл България.  
 
През 2022 г. Лидл България два пъти осигурява финансов бонус за всички свои служители и увеличава стойността на ваучерите за храна до максималния размер от 200 лв. В допълнение се обогатява и пакетът с придобивки – служителите с ученици получават комплект учебни материали и преференциална отстъпка за платформата Уча.се.
 
Обученията са другата ключова област, в която компанията ежегодно инвестира 6-цифров бюджет. Lidl прилага цялостна програма за управление на таланта, която обхваща всички служители и като част от която всеки има свой индивидуален план за развитие. Чрез фокусирани лидерски програми се развиват и ръководните кадри в компанията. Резултатът от всички целенасочени и дългогодишни усилия на веригата в тази насока е, че над 70% от ръководния състав в магазините на веригата е от хора, които са се развили от вътре.
 
С всички тези мерки компанията за пореден път затвърждава позицията си на водещ работодател в бранша. Полученото отличие нарежда Лидл България и до подразделенията на Lidl в общо 27 държави, които също бяха отличени от TOP Employers Institute. Сред тях са страни като Германия, Франция, Англия, САЩ и други. 

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg