Две публични компании - Атоменергоремонт АД и Енергоремонт Холдинг, са сключили договори за десетки милиони лева за обществени поръчки от АЕЦ Козлодуй, става ясно от справка на Profit.bg.

Най-големият от тях е на стойност 28.028 млн. лв., сключен от Атоменергоремонт. Предметът на дейност на контракта включва ремонтни дейности, свързани с управление на ресурса и продължаване срока на експлоатация на оборудване и системи от 5-ти и 6-ти ядрени енергийни блокове.

Интересното в този случай е, че компанията е единствената, подала оферта.

Публичното дружество е сключилао и още един договор, но този път за 2.578 млн. лв., като той е за ремонтни дейности за поддържане надеждността на оборудване на цех “Системи за контрол и управление“ (СКУ) за ПГР 2016 на блок 5, блок 6 и Общо станционни обекти.

От своя страна Енергоремонт Холдинг е подписало договор за 12.46 млн. лв. за ремонтни дейности за поддържане надеждността на оборудване и тръбопроводи, спомагателни ремонтни дейности и дейности за подобряване условията на експлоатация на 5-ти и 6-ти ЯЕБ и общоблочни КС.

Последната сделка с книжата на Енергоремонт Холдинг бе сключена на цена от 1.901 лв. за брой, а при Атоменергоремонт – на цена от 3.91 лв. за лот.