Акционерите на Март гласуват за разпределяне на дивидент

613
Акционерите на Март гласуват за разпределяне на дивидент

Ационерите на една от най-новите публични компании на Българска фондова борса Март България () ще гласуват на 25 юни решение за разпределяне на дивидент. За това уведомиха от БФБ.


Проектът предвижда 33 426 лв. от печалбата за 2007 г. във фонд „Резервен“, както и разпределяне на 10% от неразпределената печалба за миналата година за дивиденти на акционерите.

Финансовият резултат на компанията за миналата година е 334 хил. лв. Това ще рече, че ако решението бъде прието, акционерите ще се поделят 33 400. При основен капитал от 1 млн. лв. брутният дивидент за акция ще бъде 0.03 лв.

При липса на кворум събранието ще се проведе на 18 август от 10.30 ч. на същото място и при същия дневен ред.

Право на глас в събранието ще имат лицата, вписани в регистрите на Централен депозитар като акционери 14 дни преди датата на събитието - или към 11 юни.

Днес търговия с акциите на Март липсваше на БФБ. Вчера акциите на компанията поскъпнаха с 3.4% на средните 6.7 лв. за лот.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg