Акционерите на Медика ще гласуват за разпределение дивидент от 2.91 лв. на акция

485

Медика АД свиква общо събрание на акционерите на 20 април, на което ще се гласува решение за разпределение на финансовия резултат от изминалата 2006 г., съобщава Българска фондова борса.

Проекторешението предвижда за дивидент да се разпределят 978 хил. лв., или 2.91 лв. на акция, от които 419 хил. лв. нетна печалба за 2006 г. и 559 хил. лв. неразпределена печалба за минали години.

За изминалата година дружеството раздаде брутен дивидент от 2.60 лв. на акция, или нетен дивидент от 2.418 лв. на акция.

При липса на кворум събранието ще се проведе на 5 май 2007 г., а последната дата за сключване на сделки с акциите на дружеството, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в общото събрание е 4 април.

Днес по позицията се изтъргуваха 53 акции на ниво от 98.00 лв. за ценна книга, без изменение спрямо предходната търговска сесия.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg