Акционерите на Пълдин Холдинг ще гласуват за разпределение на 0.16 лв. дивидент на акция

621
Пълдин Холдинг АД-Пловдив свиква общо събрание на акционерите на 26 юни 2007 г., на което ще се обсъжда предложение за разпределение на финансовия резултат от 2006 г., който възлиза на 374 хил. лв., съобщава сайтът на БФБ-София.

Предложението предвижда за дивидент да се разпределят по 0.16 лв. на акция, а остатъкът от печалбата да остане като неразпределена печалба от минали години.

Последната дата за сключване на сделки с акциите на дружеството, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в общото събрание е 7 юни 2007 г.

За първото тримесечие на 2007 г. Пълдин Холдинг има нетна консолидирана печалба от 207 хил. лв., спрямо положителен финансов резултат от 30 хил. лв. за година по-рано.

Основният капитал на холдинговото дружество е 812 хил. лв., разпредлен в 270 хил. акции с номинална стойност 3.00 лв., докато собственият възлиза на 3.082 млн. лв.

Днес по позицията се изтъргуваха 35 акции на ниво от 8.50 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg