Албена и Албена Инвест Холдинг с дивиденти за акционерите си

3363
Албена и Албена Инвест Холдинг с дивиденти за акционерите си

Общите събрания на Албена инвест Холдинг и Албена АД взеха решение за разпределението на дивидент, става ясно от информация, поместена на X3News.

Акционерите на холдинговото дружество ще получат по 0.15 лв. на всяка притежавана акция, като за физическите лица сумата ще е 0.1425 лв., след приспадането на 5% данък.

Брутният дивидент на акция за акционерите в Албена АД ще бъде 0.45 лв., или 0.4275 лв. нето за физическите лица.


Последната дата за сключване на сделки с акциите на Албена Инвест Холдинг и Албена АД, в резултат на които приобретателят има право на дивидент, е съответно 15 и 16 юни 2016 г.

Решенията на общите събрания на двете дружества идват само дни след решението на Управителния съвет на Албена АД за започване на процедура за преобразуване чрез вливане на Албена инвест холдинг АД в туристическата компания.

От началото на 2016 г. книжата на Албена инвест Холдинг са добавили 21.28 на сто, до 7.70 лв., като към момента са най-поскъпващата емисия акции сред включените в BGBX40 компании.

Акционерите в Албена АД за момента губят малко под 1% от началото на настоящата година.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg