Алфа Асет Мениджмънт пуска нов договорен фонд

810

На 21 септември 2007 г. управляващото дружество Алфа Асет Мениджмънт получи лиценз от Комисията за финансов надзор (КФН) за управление на нов договорен фонд – Алфа Избрани Акции.

Това ще е третият фонд във фамилията взаимни фондове, управлявани от Алфа Асет Мениджмънт, като за разлика от съществуващите два фонда, които залагат на пасивна инвестиционна стратегия, Алфа Избрани Акции ще бъде управляван активно.

“Създаването на фонд с активна стратегия допълва отлично продуктовия ни портфейл. Сега можем да предложим на инвеститорите пълен пакет от фондове, така че всеки потенциален клиент да може да избере този продукт, който пасва на неговия рисков профил – сравнително нискорисков фонд, индексен фонд и агресивен фонд”, коментира Петър Василев, портфолио мениджър на Алфа Асет Мениджмънт.

Алфа Избрани Акции ще инвестира основно в акции на компании, търгувани на Българска фондова борса, което причислява фонда към агресивните и високодоходни стратегии. Проспектът на фонда позволява той да инвестира и в акции, търгувани на чуждестранни регулирани пазари.

Алфа Избрани Акции ще инвестира във всички акции, позволени от закона и проспекта на фонда, като ще избира стабилни компании, които имат добър потенциал за растеж и възвращаемост.

В момента Алфа Асет Мениджмънт управлява два договорни фонда – Алфа Индекс Топ 20 и Алфа Индекс Имоти. Алфа Индекс Топ 20 е единственият индексен фонд в България. Той следва индекса Дневник 20, който включва 20-те водещи публични компании в страната, класирани според тяхната пазарна капитализация и ликвидност. Движението на цените на дяловете на фонда следва движението на индекса и доходността му е приблизително равна на средната пазарна доходност.

Алфа Индекс Имоти е първият секторен договорен фонд на българския пазар. Той инвестира в акции на дружества със специална инвестиционна цел (АДСИЦ) за инвестиции в имоти. Основната част от структурата на портфейла на фонда е предварително зададена в Правилата на фонда и следва общото движение на пазара. В Алфа Индекс Имоти са включени най-активно търгуваните на фондовия пазар АДСИЦ.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Иновативни технологии за интелигентно почистване на подове у дома

Новата прахосмукачка-робот Roomba i7+ не само обича, но е и...