На проведено заседание на Съвета на директорите на Алфа Пропърти 1 АДСИЦ-София от 15 май 2007 г. е взето решение за овластяване Председателя на Съвета на директорите да сключи договор със Софстрой бетон ЕАД за отдаване под наем на собствен обект на дружеството, съобщава БФБ.

Обектът се състои от поземлен имот, парова централа, лаборатория, административна сграда, гаражна клетка-кантар, помпена станция. Договорът трябва да се сключи за срок от една година с възможност да бъде продължен.

Общата годишна наемна цена е в размер на 115 500 лв. без ДДС, като първото плащане е в размер на 19 000 лв., а останалите 11 месечни плащания за периода, започващ от 1 юни 2007 г., са по 8 800 лв.

В началото на април Балто – Славик Венчърс Лимитед придоби 50% от капитала на Алфа Пропърти 1 АДСИЦ на цена 3.966 лв. на акция, или общо 1.289 млн. лв.

Според проспекта на дружеството Алфа Пропърти 1 планира да инвестира приоритетно в секторите „административни площи” и „търговски площи”, като ще развива дейност предимно в София, Варна, Пловдив и Бургас.

Книжата на дружеството се търгуваха за последно по време на търговската сесия от 5 януари на цена от 39.00 лв. за брой.