Арома раздава по две безплатни акции

602
Арома раздава по две безплатни акции

Общото събрание на акционерите на Арома АД взе решение за увеличение на капитала на дружеството от настоящите 5.164 млн. лв. на 15.492 млн. лв., става ясно от съобщение на борсата.

Увеличението ще се извърши чрез издаването на нови 10.328 млн. акции, всяка с номинална стойност един лев, като увеличаването на капитала се извършва със собствени средства на дружеството. Настоящите акционери нямат задължение да правят парични вноски за заплащане на новоиздадените акции.

Срещу една притежавана акция към 14-ия ден след деня на провеждане на общото събрание всеки еднн от акционерите получава 2 нови акции от увеличението на капитала.
Последната дата за сключване на сделки с акциите на дружеството, в резултат на които приобретателят има право да получи нови акции е, 28 февруари 2008 г.

За 2007 г. неконсолидираната печалба на компанията преди облагане с данъци е 3.543 млн. лв., като се увеличава от 1.895 млн. лв., спрямо година по-рано.

Рано днес акциите на Арома се търгуват на нива от 16.60 до 17.46 лв. за ценна книга.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg