БенчМарк Фонд Имоти продаде магазин за 1.19 млн. евро

620
На 13 ноември 2007 г. БенчМарк Фонд Имоти АДСИЦ () сключи окончателен договор за покупко - продажба под формата на нотариален акт, с което продаде Магазин № 5, разположени в Търговски Център, находящ се в град Пловдив за сума в размер на левовата равностойност на 1 191 294 Евро, без включен ДДС.

Нека припомним, че на 23 октомври 2007 г. БенчМарк Фонд Имоти също сключи окончателни договори за покупко- продажба за пет от осемте магазина, разположени в търговския център в гр. Пловдив.

Общата стойност на сделките възлезе на 5 543 880 евро, без включено ДДС. Очакваният дивидент на база на приключените вече продажби е 0.23 лв.

При завършване на цялостната продажба на търговския център (всички осем магазина) очакваният дивидент за разпределение в началото на следващата година е 0.38 лв. Цената, за която той е купен през 2005 година е 3 250 000 евро.

След финализирането на продажбата на търговския център в Пловдив, фондът ще насочи вниманието си към търсене на нов интересен проект, който да допълни портфейла на дружеството.

До момента днес са изтъргувани 5 800 акции по позицията на средна цена 2.20 лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...