Бианор АД планира листване на БФБ-София в средата на 2007 г.

1073
Бианор АД планира листване на БФБ-София в средата на 2007 г.

„Бианор” АД ще бъде първата публична българска софтуерна компания. Решението за емитиране на акции на Българска фондова борса е взето от общото събрание на компанията.

Проспектът на дружеството е внесен в Комисията за финансов надзор и се очаква да бъде одобрен до края на месец май.

Първичното публично предлагане ще се извърши съвместно с инвестиционния посредник посредством букбилдинг процедура, която ще се състои в средата на 2007 година. Конкретната дата ще бъде насрочена след окончателното одобряване на проспекта от страна на КФН.

„Бианор” АД ще предложи на фондовия пазар 135 000 акции. Очаква се, при успешно реализиране на емисията, на БФБ-София, свободно търгуваните акции (free-float) да бъдат около 20%.

„Регистрирането на компанията на фондовата борса е важна стъпка от реализирането на целенасочена политика на ръководството за развитие и разширение на бизнеса,” сподели Костадин Йорданов, изпълнителен директор на Бианор.

Избраният инвестиционен посредник е „Първа финансова брокерска къща” ООД. Адвокатско дружество „Точева и Мандажиева” консултират „Бианор” АД по определени юридически въпроси.

„Бианор” АД е създадена през 1998 година под името Арексус. През годините тя се специализира в сферата на информационните технологии и разработването на софтуерни решения и продукти предимно за клиенти от САЩ, Япония и Европа. В момента „Бианор” АД обединява група от три дъщерни и едно асоциирано дружество, всяко със своя сфера на специализация и динамично развитие.

„Бианор” АД притежава 100% от капитала на „Бианор Сървисиз” ЕООД, 80% от „Некстборн” ООД, 66.67% от „Най-Маг” ООД и 15% от „Ол Телекомс” АД.

Цялостната дейност на групата е насочена в областта на информационните технологии, разработването на софтуерни решения и продукти, уеб дизайна, онлайн търговията и стратегическото инвестиране.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg