За първия работен ден на 2009 г. е насрочено Общото събрание на акционерите на Холдинг Пътища АД.

По време на събранието акционерите на компанията ще гласуват за получаването на бонус от страна на Васил Божков в размер на 3.84 млн. лв.

Останалите предложения предвиждат още изплащане на 100 хил. лв. допълнително възнаграждение на председателя на УС и изпълнителен директор на дружеството Орлин Хаджиянков и 60 хил. лв. повече за Филип Стоянов, зам.-председател на УС и изпълнителен директор.

Също днес на борсата ще се проведе аукцион за незаписаните права от увеличението на капитала на Ломско пиво АД. Общият им брой е 2.168 млн. броя, което представлява 48.19% от издадените права.

Ломско пиво планира да увеличи капитала си от 4.5 млн. лв. на 6 млн. лв. чрез предлагането на 4.5 млн. права. Срещу три от тях инвеститорите могат да запишат 1 нова акция на емисионна стойност от 2.5 лв.

Крайната дата за записване на акциите от увеличението е 15 януари 2009 г.

Във вторник на БФБ-София ще бъде въведена облигационната емисия на Хлебни изделия-Подуяне. Размерът на емисията е 6 млн. евро, разпределени в 600 облигации с номинална стойност 1000 евро.

Лихвеният процент е 6 мес. EURIBOR + 3.3%, но не по-малко от 7%, като плащанията са на всеки шест месеца.

В четвъртък (8 януари) ще се състои Общото събрание на акционерите на Трейс Груп Холд. Акционерите на компанията ще гласуват предложение за обратно изкупуване на до 3% от собствените акции на дружеството.