Борсата вече може да отменя сделки, извъшени в резултат на брокерски грешки

474
С Решение на Заместник-председателя на КФН, ръководещ управление "Надзор на инвестиционната дейност", са одобрени промени в Правилника на борсата, приети от Съвета на директорите, съобщава БФБ.

Съгласно цитираните промени се добавя възможността за отмяна на сключени сделки на борсата в резултат на неоспорими грешки на борсови посредници, като е предвидена изрична процедура за това.

Според правилника на борсата сделки, сключени в резултат на неоспорими грешки на борсовите посредници при въвеждането на поръчките в Системата, могат да бъдат отменени с решение на Съвета на директорите на Борсата, взето на първото му присъствено заседание след получаване на заявлението.

За отмяна на сделки съответният борсов член подава молба - заявление по образец в Борсата най-късно до 15:00 ч. на деня, в който са сключени сделките, към което се прилагат набор от документи.

Борсата, писмено, както и по факс или друг електронен способ, уведомява борсовите членове, страни по сделката, за решението на Съвета на директорите най-късно до 16.00 ч. на деня на вземането му. Решението е окончателно и влиза незабавно в сила.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg