По-вероятно е "БТ Инвест", купувачът на "Булгартабак", да търсят някакъв вид сътрудничество или препродажба. Това може да се случи във всеки момент. Това каза пред Нова телевизия министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков.

Той уточни, че не знае дали намеренията на купувача са веднага да препродаде предприятието, но не би бил учуден от такъв развой.

"Би трябвало Агенцията по приватизация да се е подсигурила в това, че по условията на този договор всеки следващ собственик на "Булгартабак", ще бъде ангажиран със същите условия по този договор.

Може и да смятат, че може да го оптимизират това предприятие, но обикновено компаниите, които се занимават с развиване на компании, стратегическите инвеститори затова са стратегически - те вземат нещо от своя бизнес и го оптимизират", заяви Трайков и добави, че зад търговската банка на Русия няма как да знае кой стои.

"От самото начало е ясно, законът за приватизация е такъв в България, че когато предприятието бъде предадено за приватизация, тогава крайните решения се вземат от политически представения Надзорен съвет", каза Трайков. Той обясни, че може да създаде предпоставки за добра сделка.

"Не забравяйте какви бяха офертите на предишните три правителства, които те не приеха, предпоследният път - 200 млн. евро за компанията в много добро състояние.

Преди това пак 200 млн. евро, това, което ние сме могли да направим, значи сме си свършили работата. Тази сделка от икономическа стана политическа, държавата направи това, което три правителства не успяха да направят", категоричен бе Трайков.

На въпрос дали сделката на всяка цена се прави, Трайков отговори, че винаги има баланс при условията.