БТК ще взема кредити до 585 млн. евро

884
БТК ще взема кредити до 585 млн. евро

Българска телекомуникационна компания АД-София свиква извънредно Общо събрание на акционерите на 27 юли 2007 г., на което ще се гласува за вземането на кредити в размер до 585 млн. евро, съобщава БФБ.

Акционерите ще решат за рефинансиране на задълженията на дружеството по Договора за кредитна линия в размер до 350 милиона евро, сключен на 17 януари 2006 г. между дружеството като заемополучател и група финансови институции като заемодатели, представлявани от Citibank International Pic, United Kingdom в качеството й на агент и осигуряване на допълнително финансиране на дружеството.

Общото събрание ще гласува дали да даде съгласието си и да упълномощи изпълнителния директор на дружеството, както и всяко друго лице, изрично упълномощено от управителния съвет, да извърши всички необходими действия от името и за сметка на дружеството за сключване на договор от негова страна и привличането му като заемополучател по договор за кредитни линии.

Съгласно условията на Новия договор за кредит, дружеството: (а) ще вземе назаем до 400 000 000 евро, (б) ще може да вземе назаем синдикирана кредитна линия за придобивания и капиталови разходи в размер до 125 000 000 евро, (в) ще може да вземе назаем до 60 000 000 евро. и (г) ще плаща лихва.

Предназначението на кредитните линии по-горе е да осигурят достъп до допълнително финансиране на капиталовите и оперативните разходи на дружеството.

Пазарна оценка на предлаганата сделка е 585 млн. евро главница по дълга, плюс разходи и лихви. Предоставяне на обезпечения по Новия договор за кредит на обща стойност 879 232 638 евро.

Последната дата за сключване на сделки с акции на дружеството на борсата, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в ОСА е 11 юли 2007 г.

ОСА също ще освободи Антон Николаев Андонов и Анна Миланова Ризова-Клег от длъжност като членове на надзорния съвет. За членове на надзорния съвет са предложени Пиер Франсоа Жорж Мелингер, Росен Борисов Хаджиев, Левон Карекин Хампарцумян и г-н Венислав Александров Йотов.

Решението на общото събрание по тази точка е под условие, че NEF Telecom Bulgaria OOD, дружество, контролирано от AIG Capital Partners, Inc., USA придобие от (Viva Ventures Holding GmbH, Austria не по-малко от 65% от акциите от капитала на дружеството.

До момента днес по позицията са изтъргувани 169 081 лота на средна цена 11.64 лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...