Ексорес Проект и Бост са новите крупни акционери в Катекс

1646
Ексорес Проект и Бост са новите крупни акционери в Катекс

Ексорес Проект ООД и Бост АД са новите крупни акционери в Катекс АД (), след като са придобили съответно 36.83% и 32.47% от капитала на публичното дружество. Прехвърлянето на лотовете е регистрирано в Централен депозитар на 25 февруари, съобщиха от Българска фондова борса.

Ексорес Проект ООД притежава 899 920 акции на Катекс АД, а фирма Бост - 793 380 лота. По време на борсовата сесия от 21 февруари по позицията на казанлъшката компания са прехвърлени общо 793 468 акции, като средната цена тогава е 12.8 лв. за брой.

На 25 февруари в ЦД са регистрирани други две прехвърляния от страна на Си Ес Ай Еф АД и на Перла Мениджмънт ЕООД, при които от Си Ес Ай Еф АД прехвърлят 1.22 млн. акции на Катекс АД, равняващи се на 49.9% от капитала на публичната компания. С това дяловото участие на акционера се занулява.

Същото се случва и с Перла мениджмънт ЕООД. След прехвърляне на 229 752 лота или 9.4% от капитала на Катекс АД участието на фирмата вече е нула.

За Ексорес Проект ООД липсва информация в Апис, но справка там показа, че акционерите в Бост АД са Антон Андонов, Евгени Плаьов и кипърската СБТ Трейдинг.

Както вече е известно, Цветелина Бориславова е мажоритарен акционер на Си Ес Ай Еф АД, а Перла мениджмънт ЕООД е собственост на Диян Станчев.

Днес акциите на Катекс АД поевтиняха на БФБ с 3.5% до средните 13.5 лв. за лот при изтъргувани 30 книжа.


Българският бизнес

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg