ФИА България строи офис сграда в Младост-1 за 3.3 млн. лв.

1312
ФИА България строи офис сграда в Младост-1 за 3.3 млн. лв.

На 29 март 2007 г. ФИА България АД-София сключи договор за строеж на модерна офис сграда с разгъната застроена площ 3 300 кв. метра върху терен от 900 кв. метра в квартал Младост-1, съобщава БФБ - София.

В сградата ще се помещава основният офис на ФИА България АД-София. Общият размер на инвестицията ще възлезе на 3.3 млн. лв., а печалбата за дружеството, която се очаква да бъде реализирана от този проект в течение на 18 месеца е около 1.7 млн. лв.

Според проспекта на компанията, ФИА България планира изграждането на технопарк и вилно селище на площ съответно от 58 хил. кв. м и 72 хил. кв. м. На общо 58 хил. кв. м в община Хаджидимово компанията ще изгради и модерни търговски площи и диагностичен център.

Строителството на двата проекта ще се осъществи на четири етапа (от 2006 г. до 2009 г.). Фирмата ще построи със собствени инвестиции 10 хил. кв. м жилищни площи и 10 хил. кв. м от технопарка и ще даде срещу замяна (25%) 28 хил. кв. м от жилищните площи и 20 хил. кв. м от технопарка. Изграждането на останалата част ще се осъществи след 2009 г.

Акциите на ФИА България АД ще бъде въведена за търговия на 2 април, понеделник. Размерът на емисията е 700 000 лв., разпределен в същия брой акции с номинал от 1 лев.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg