Задължителното първоначално увеличение на капитала на Фонд за инвестиции в недвижими имоти АДСИЦ приключи успешно, гласи корпоративно съобщение, поместено на сайта на Българска фондова борса. Закупени бяха 150 000 броя права, срещу които е упражнено правото за закупуване на акции. Предстои регистрирането на емисията на БФБ.

Две юридически лица са закупили 119 000 броя акции или 79.33% от предложените за увеличение, а останалите са закупени от пет физически лица. Емисионната стойност на акциите е 1 (един) лев.

На 23 октомври на Българска фондова борса се проведе смесен закрит аукцион за продажбата на 150 хил. права от първоначалното увеличение на капитала на Фонд за инвестиции в недвижими имоти АДСИЦ. Вторичната търговия с правата протече от 23 октомври до 5 ноември, като крайната дата за записване на акциите от увеличението бе 29 ноември 2007 г.

Учредители на дружеството са Енемона АД със 70% от капитала и Екоинвест холдинг АД с 30%.

Фондът планира да инвестира в имоти осигуряващи доход под формата на наеми и други плащания и в закупуване, изграждане и/или реновиране на недвижими имоти с цел препродажба или експлоатация. Дружеството вече е придобило три имота в Лом.