Индустриален Холдинг България с 50% дял във ВИК-Сандвик-ИХБ Дизайн

984
Индустриален Холдинг България с 50% дял във ВИК-Сандвик-ИХБ Дизайн

Индустриален Холдинг България АД-София в партньорство с Вик Сандвик, Норвегия са учредили дружеството „ВИК-Сандвик-ИХБ Дизайн” АД, което е с предмет на дейност корабен дизайн, съобщават от Българска фондова борса.

Капиталът на новото дружество е 250 000 лева, разпределени в 250 000 броя акции с номинал 1 лев. Всеки от акционерите участва с по 50% от акциите с право на глас.

Новото дружество е регистрирано с решение на Варненски окръжен съд от 22 август 2007 г. Във ВИК-Сандвик-ИХБ Дизайн” АД ще работят над 30 високо квалифицирани корабни проектанти.

Индустриален Холдинг България АД-София свиква общо събрание на акционерите на 29 август, на което ще се обсъжда решение за увеличение на капитала на холдинговото дружество от 26.254 млн. лв. на 43.757 млн. лв.

Увеличението ще се извърши чрез издаване на до 17.503 млн. нови обикновени безналични акции с право на глас с номинална стойност от 1 лев и емисионна стойност от 2.40 лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg