КФН одобри три коригирани търгови предложения

572

На свое заседание от днес Комисията за финансов надзор одобри три коригирани търгови предложения към акционерите на Електрометал АД, Аутобохемия АД и София Еърпорт Център АД.

Химимпорт Петрол АД - София предлага 18.95 лв. на акция от “Електрометал” АД, гр. Пазарджик на останалите акционери на дружеството. Химимпорт Петрол АД притежава 83.356% от капитала на дружеството, като обект на търговото предложение са 5 377 акции.

Предложението на Фаворит Холд АД за закупуване на акции на “Аутобохемия” АД, гр. София, от останалите акционери на цена за една акция е 6.00 лв. Търговият предложител възнамерява да поиска отписване на дружеството от регистър на публичните дружества, воден от КФН.

Броят на акциите, притежание на предложителя (пряко и чрез свързани лица) е 1 867 770, или 98.91 % от капитала.

Тишман Бългериън Риъл Пропърти ГмбХ - Виена отправи търгово предложение за закупуване на акции на “София Еърпорт Център” АД, гр. София (с предишно наименование “Ти Ел Проръпти Кампъни” ЕАД и “Промота България” АД) от останалите акционери на дружеството по 6.78 лв.

Тишман Бългериън Риъл Пропърти притежава пряко и чрез свързани лица общо 99.9% от капитала на дружеството. Обект на предложението са 10 акции. Търговият предложител възнамерява да поиска отписване на дружеството от регистъра на публичните дружества, воден от КФН.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg