На свое заседание от днес Комисията за финансов надзор одобри три коригирани търгови предложения към акционерите на Електрометал АД, Аутобохемия АД и София Еърпорт Център АД.

Химимпорт Петрол АД - София предлага 18.95 лв. на акция от “Електрометал” АД, гр. Пазарджик на останалите акционери на дружеството. Химимпорт Петрол АД притежава 83.356% от капитала на дружеството, като обект на търговото предложение са 5 377 акции.

Предложението на Фаворит Холд АД за закупуване на акции на “Аутобохемия” АД, гр. София, от останалите акционери на цена за една акция е 6.00 лв. Търговият предложител възнамерява да поиска отписване на дружеството от регистър на публичните дружества, воден от КФН.

Броят на акциите, притежание на предложителя (пряко и чрез свързани лица) е 1 867 770, или 98.91 % от капитала.

Тишман Бългериън Риъл Пропърти ГмбХ - Виена отправи търгово предложение за закупуване на акции на “София Еърпорт Център” АД, гр. София (с предишно наименование “Ти Ел Проръпти Кампъни” ЕАД и “Промота България” АД) от останалите акционери на дружеството по 6.78 лв.

Тишман Бългериън Риъл Пропърти притежава пряко и чрез свързани лица общо 99.9% от капитала на дружеството. Обект на предложението са 10 акции. Търговият предложител възнамерява да поиска отписване на дружеството от регистъра на публичните дружества, воден от КФН.