За втора поредна година Некстборн печели награда на медийния фестивал в Албена. „Златен чадър” за най-добър арт уеб сайт беше присъден на компанията за интернет страницата на Съюза на българските артисти - http://uba.bg/.

През 2006 година Некстборн взе наградата в същата категория със сайта „Професионалните актьори на България” - www.professionalactors.bg. През същата година друг сайт, разработен от компанията, беше отличен в категорията „Мобилни устройства” - www.roam-n-roll.com.

Некстборн е дружество от групата на Бианор. То се отделя като самостоятелно през 2006 година, когато се взима решение за по-тясна специализация в сферата на графичния дизайн и уеб дизайна. За краткото си съществуване Некстборн вече се налага на пазара с множеството успешно реализирани проекти за български и чуждестранни клиенти.

Бианор АД е създадена през 1998 година под името Арексус. През годините тя се специализира в сферата на информационните технологии и разработването на софтуерни решения и продукти предимно за клиенти от САЩ, Япония и Европа. В момента „Бианор” АД обединява група от три дъщерни дружества, всяко със своя сфера на специализация и динамично развитие.

Нека припомним, че Комисията за финансов надзор потвърди проспект за първично публично предлагане на емисия от 135 000 акции с номинална стойност 1 лев и минимална емисионна стойност 10 лева всяка, които ще бъдат издадени от Бианор АД в резултат на увеличаване на капитала на дружеството.