Кораборемонтен завод Одесос ще купува плаващ док за 22.5 млн. долара

883
Кораборемонтен завод Одесос ще купува плаващ док за 22.5 млн. долара

Акционерите на Кораборемонтен завод Одесос АД-Варна овластиха Съвета на директорите и изпълнителния директор на дружеството за закупуването на плаващ док на обща стойност 22.5 млн. долара, съобщава Българска фондова борса.

Докът е несамоходен, с железобетонен понтон и стоманени кули, построен по правилата на Руски корабен регистър. Неговата товароподемност е 20 000 т., а максимална дължина и ширина са съответно 220 и 44 м.

Широчината между кулите е 36.2 м, а височината и дълбочината на акваторията е респективно 16.30 м и 17.30 м. Докът ще бъде доставен за 20 месеца.

Кораборемонтен завод Одесос планира да финансира сделката със около 60% собствени средства и около 40% с кредити. Производител и продавач на дока е Херсонски държавен завод Паллада, Украйна.

За първите шест месеца на годината КРЗ Одесос има печалба преди облагане с данъци в размер на 3.925 млн. лв., спрямо 2.925 млн. лв. за сравнимия период на година по-рано.

Нетните приходи от продажби бележат нарастване от 22.54 на сто, до 17.575 млн. лв., докато финансовите постъпления са 531 хил. лв., срещу 4.084 млн. лв. за година по-рано.

Основният капитал на дружеството е 587 хил. лв., а собственият – 46.219 млн. лв. КРЗ Инвест притежава 43.4% от капитала на компанията.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Иновативни технологии за интелигентно почистване на подове у дома

Новата прахосмукачка-робот Roomba i7+ не само обича, но е и...