До 25 дни металургичният комбинат Кремиковци може да бъде спрян тотално. Това ще се случи, ако до два-три дни не се появи оператор или кандидат да придобие гиганта и да се спаси технологичната му схема.

Това заяви на пресконференция днес оперативният изпълнителен директор на Кремиковци Пламен Стоянов.

До края на седмицата, или в понеделник-вторник, ще е ясно какво ще е бъдещето на комбината, допълни Пламен Стоянов и заяви, че днес са по-големи оптимисти от вчера.

Синдикът на Кремиковци Анна Миленкова съобщи на пресконференция, че досега няма писмено заявен инвеститорски интерес към комбината.

Има предварителни разговори, ако те стигнат до завършек, резултатите ще бъдат оповестени, допълни тя.

Припомняме, през миналата седмица работници на предприятието протестираха в центъра на столицата, през сградата на Министерството на икономиката и енергетиката, три поредни дни.

След като получиха обещание, че най-късно до края на тази седмица ще си получат двете просрочени заплати, те прекратиха стачката. Но с условието, че ако до 10 ноември в завода не влезе нов инвеститор, ще започват национални безсрочни протести.

На 30 септември пък представители на украинската компания "Смарт груп" заявиха интерес да станат оператор в Кремиковци и впоследствие собственик.

Източник: bTV, Снимка: БГНЕС

Вижте още:

Ворскла стийл и задълженията към Кремиковци