На 5 юли 2007 г. на основание решение на Съвета на директорите от 2 юли, Люк АДСИЦ-София сключи договор за кредит с Банка Пиреос България АД в размер на 2 млн. евро, съобщи БФБ.

Целта на кредита е допълнително финансиране и изграждане на търговско-развлекателен комплекс Пфое Мол - Варна.

Срокът на усвояване е четири месеца от датата на сключване на договора за кредит.

Според решението на съвета на директорите, кредитът трябва да бъде обезпечен с учредяване на втора по ред ипотека върху правото на собственост и правото на строеж на два собствени имота, притежавани от Люк АДСИЦ.

Това са недвижим имот (УПИ ІІ), намиращ се в гр. Варна, квартал 63, с площ 3 440 кв. м и имот, намиращ се в гр. Варна (УПИ І), квартал 62, с площ 3 860 кв. м.

Също така да бъдат учредени особени залози на вземанията по договорите за наем и вземанията по гаранции за добро изпълнение по договор с Топ Билд ООД.

Общите инвестиции по изграждането на Пфое Мол се очаква да достигнат 9 млн. евро, според предоставения на Българска фондова борса регистрационен проспект на Люк АДСИЦ.

Търговският център включва площи за магазини, хранителни и питейни заведения и др. и е с обща РЗП от 26 хил. кв. м, от които 18.2 хил. кв. м магазини, 1300 кв. м заведения и 6500 кв. м общи площи.